Rešenja za hotelske sisteme, apartmanska naselja i poslovne prostore


Interio inteligentna soba


Ovaj pojam podrazumeva mikroprocesorski upravljanu stanicu koja nadzire sve parametre važne za normalno funkcionisanje jedne hotelske sobe.

To uključuje nadzor temperature, ulaza/izlaza, alarme i sl.

Radi postizanja veće efikasnosti, takve stanice su povezane sa računarom, pa je tako celokupna kontrola centralizovana.


ŠTA SE DOBIJA UVOĐENJEM INTELIGENTNE SOBE?


ISPLATIVOST INTELIGENTNE SOBE

U modernim hotelima računari imaju veliku ulogu. Osim administrativnih poslova, koriste se i za upravljanje, kao i nadzor celog sistema.

Dokazano je da se ulaganja u računarski sistem vrlo brzo isplate, kako finansijski tako i kroz povećanu sigurnost i kvalitet.


INTELIGENTNA SOBA KOJU VAM NUDIMO

Inteligentnu sobu INTERIO je moguće prilagoditi specifičnim potrebama određenog hotela. Omogućeno je:


Veza sa softverom hotelskog poslovanja daje i mogućnost programiranja temperature prema kalendaru zauzetosti sobe, onemogućavanje biranja spoljnih telefonskih brojeva kad gost nije u sobi i sl.

Ceo sistem je centralizovan preko PC računara, a nadzor najvažnijih alarma i temperatura može biti udvostručen iz sigurnosnih razloga preko dodatnog modula - panela.


MODUL ČITAČA TRANSPONDERA I SIGNALIZACIJE ISPRED SOBE (KONTROLA ULAZA) CRRFID2Modul čitača transpondera za sobni pristup


Aplikacija

CRRFID2 modul čitača transpondera koristi se zajedno sa sobnim kontrolerom. Montira se u instalacionu kutiju 3M.

Napaja se iz podstanice, približavanjem kartice na cca 5 cm čitač pročita kod i šalje ga sobnom kontroleru, koja proveri da li je ta kartica autorizovana za otvaranje vrata.

Ukoliko jeste, uključuje električni prihvatnik (bravu), registuje korisnika kartice koji je otvorio vrata, kao i vreme.

Na prednjoj ploči nalaze se signalne lampice za poruke „ne uznemiravaj”, „gost u sobi”, „SOS”, „poziv sobarici”.

Lampica "gost u sobi" može se konfigurisati da prikaže prisutnost gosta samo kada se prinese kartica osoblja, nakon 5 sekundi u sobi se uključi zvučna signalizacija (zvono) koje obaveštava gosta da je neko od osoblja pred vratima.

Poruka „ne uznemiravaj” može biti aktivna sve dok je isti gost prijavljen u sobi, ili samo dok ne napusti sobu.


DRŽAČ TRANSPONDERSKE KARTICE CDRFID2Držač transponderske kartice za identifikaciju statusa zauzetosti sobe


Aplikacija

CDRFID2 modul čitača transpondera koristi se zajedno sa sobnim kontrolerom. Montira se u instalacionu kutiju 3M.

Nakon ulaska u sobu pali se svetlo dobrodošlice (predsoblja), i nakon stavljanja kartice u modul čitača prisutnosti, uključuje se napajanje rasvete i ostalih potrošača, a klimatizacija prelazi sa ekonomičnog na "comfort" način rada.

Odlagač prepoznaje kartice gosta koje su programirane za korišćenje u određenoj sobi (ili kartice osoblja koje mogu biti programirane za sve ili grupu soba), na računaru se svakog trenutka može videti ko je otvorio vrata odnosno čija je kartica deponovana.

Kada je deponovana kartica sobarice, pritiskom na tipku "Poziv sobarici" na računaru se pojavi status da je soba pospremljena i spremna za eventualnog novog gosta.


KOMANDNA KONZOLA U SOBI RC3Komandna konzola koja upravlja individualnim kontrolnim sistemima u hotelskim sobama


Aplikacija

RC3 komandna konzola za upravljanje sobnom temperaturom i omogućavanje Ne uznemiravaj/ Poziv sobarici funkcija koristi se zajedno sa sobnim kontrolerom.

Montira se u instalacionu kutiju 3M.

Na komandnoj konzoli moguće je na 4-cifrenom LED displeju očitati temperaturu u sobi, pomoću tipki postaviti željenu temperaturu u opsegu +/-xx °C od predprogramirane.

Na njoj se nalazi i tipka za uključenje signalizacije „Ne uznemiravaj”/„Poziv sobarici”, tipka za klimu (ISKLJ. UKLJ.,), kao i tipke za regulaciju temperature u sobi.

Odabrani nalozi kontrolišu se ugrađenim signalnim LED lampicama. U konzoli se nalazi i zvučna signalizacija za funkciju zvona ili poruke "Nazovite recepciju".

Na displeju se prikazuju i poruke "Door". kada su otvorena ulazna vrata, ili "Open" kada je otvoren neki od prozora.

Na konzoli može biti montirana i sonda za merenje i regulaciju temperature u sobi, a može biti smeštena i u poseban modul ili na poklopcu instalacione kutije.